ELTÁV projekt

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 31.

Sikeresen zárult az angol ELTÁV projekt

Az Eszterházy Károly Egyetem Nyelvpedagógia Műhelye, az Autonómia Alapítvány és a Katona József Színház együttműködésben 2020 januárjától dolgozik a hátrányos helyzetű fiatalok segítésében.

Az ELTÁV projekt keretén belül heti rendszerességgel tartottak angol nyelvi foglalkozásokat az egyetem angoltanár szakos hallgatói a Szúcs-Bányatelepen élő hátrányos helyzetű roma fiatalok számára. A három hónapi személyes foglalkozások után a koronavírus okozta digitális tanítási rendre való álállást követően pedig sikerült átdolgozni a programot és hallgatóink online foglalkozások keretén belül segítették a diákokat.

A projekt célja a helyi szegregátum képletes és szó szerinti megnyitása. A budapesti Katona József Színház színházpedagógus szakemberei és színészei már több éve dolgoznak együtt a helyi közösséggel. 2020 januárjától egyetemünk angoltanár szakos hallgatói is bekapcsolódtak a munkába Majorosné Kovács Györgyi egyetemi adjunktus, vezető metodikus irányításával. A cél egyrészt a helyiek mentális és fizikai szegregációjának lebontása, másrészt pedig a programban részt vevő fiatalok társadalmi érzékenységének javítása.

 

 

 

 

 

 


< Vissza