Nemzetközi projekt

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 31.

Hallgatóink és oktatóink nemzetközi projektben: Online Educational Initiatives: International Cooperation 2020

Tizenöt angol nyelv és kultúra tanára szakos hallgatónk teljesítette sikeresen az Online Educational Initiatives: International Cooperation 2020 elnevezésű nemzetközi kurzust, amely négy felsőoktatási intézmény: a Kibbutzim College of Education, Technology and Arts, Tel Aviv, University of Kassel, Németország, Ono Academic College, Kiryat Ono, Izrael, Eszterházy Károly University, Eger közös kurzusa volt 2020 április 21 és június 23 között.
Az Eszterházy Károly Egyetemről Dr. K. Nagy Emese és Majorosné Kovács Györgyi voltak a nemzetközi oktatói team tagjai. Mind az oktatók és a hallgatók számára rendkívül értékesnek és hasznosnak bizonyult a közös munka, melynek elsődleges célja új, innovatív oktatási lehetőségek megteremtése volt. Az online kurzus során a résztvevők a Zoom alkalmazás lehetőségével heti rendszerességgel találkoztak, folyamatos kollaboratív munkát végeztek a Moodle e-learning felületen, mind elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt, illetve a 4 egyetem diákjai kisebb multikulturális csoportokban önállóan is dolgoztak az általuk választott témákban, mely eredményeként saját weboldalakat hoztak létre és munkájukat a kurzus végén online konferencián mutathatták be.
Innovatív, multikulturális, interaktív. Ezek a szavak jellemzik leginkább a négy egyetemen zajló közös munkát. A kiváló szakmai és nyelvgyakorlási lehetőség mellett alkalom adódott arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek különböző kultúrákkal, barátságokat kössenek külföldi hallgatókkal, illetve a csoportban való együttműködés gyakorlása is fontos szerepet játszott.
Bízunk benne, hogy a következő tanévben is lesz lehetőség a nemzetközi kurzus indítására és szeretnénk erősíteni a partner egyetemekkel való együttműködést.

 

 


< Vissza