Szépkiejtési verseny

Utolsó módosítás: 2020. május 06.

Beszámoló a január 31-i szépkiejtési versenyről

2020. január 31-én immár 13. alkalommal került megrendezésre egyetemünkön az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet, illetve a Német Nyelv és Irodalom Tanszék szervezésében az angol, illetve német szépkiejtési verseny. Nagy örömünkre szolgált, hogy az angol nyelven versenyző 9., 10. , 11. és 12. évfolyamos középiskolás diákok idén is nagy számban jelentkeztek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyéből összesen 56 versenyző érkezett. A verseny első fordulójában három ismert szövegből választhattak a versenyzők, amelyet az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet honlapjáról előzetesen le tudtak tölteni. Az a 15 diák, aki sikeresen továbbjutott a döntőbe, egy ismeretlen szöveget olvasott fel az Intézet oktatóiból és hallgatóiból álló zsűri előtt.
Nehéz dolga volt a zsűrinek, mert a diákok jól felkészültek és nagyon meggyőzőek voltak. Az értékelési szempontok között többek között a megfelelő tempó, intonáció, hangsúlyozás és a helyes hangképzés is szerepelt. Az első három helyezett oklevelet és az Egyetem logójával ellátott tárgyi jutalmat kapott.
A dobogós helyezettek:
1. Kovács Klára (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, felkészítő tanára: Gedőcziné Berger Márta)
2. Csőke Zétény (Neumann János Gimnázium, Eger, felkészítő tanára: Czeglédi Tímea)
3. Bányai Nándor (Neumann János Gimnázium, Eger, felkészítő tanára: Alföldiné Kiss Piroska)
Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak, és köszönjük, hogy megtisztelték a rendezvényünket! Várjuk őket jövőre is az egyetemünkön!

 

 

 

 

 


< Vissza